Меню
Количка

Минимална сума за поръчка - 10лв. Безплатна доставка до офис на Еконт над 300лв.!

Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачът и Потребителите (клиентите), които ползват електронният магазин biju-planet.com за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта biju-planet.com се счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи на територията на Република България.


УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА НА СТОКИ

1. Указаните цени на отделните артикули е в български лева и са за 1 брой, пакет, връзка, метър, ролка, кг, гр.

2. Условията за поръчка и доставка на стоките са указани в сайта и са личен избор на потребителя.

3. Поръчването на стоки след тяхното добавяне в КОШНИЦА става чрез натискане на бутона ”потвърди”. Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор клиента и biju-planet.com

4. При поръчката клиента задължително посочва точен адрес и телефон за осъществяване на заявката.

5. Посочването на непълни или неверни данни прави поръчката невалидна и тя не обвързва biju-planet.com с изпълнение.

6. Всеки клиент сам определя начина на доставка с куриер (до офиса на куриера или до адрес). Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента конкретно за поръчката адрес за доставка.

7. При ”доставка с наложен платеж” дължимата сума се заплаща на куриера при получването на стоката (НЕ СЕ изисква предварително плащане), с което договора за доставка на стоки се счита за изпълнен и от двете страни

8. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.

9. Срока за изпълнение на заявки е от 1 до 4 работни дни.

10. Минимална стойност на заявката - 10 (десет) лева.

11. Транспортните разходи, се заплащат от клиента при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката. Цените за доставка се определят от теглото на стоката, стойността на наложения платеж и услугата, която сте избрали. 

12.  Поръчки на стойност над 500лв се заплащат по банка. След изготвяне на поръчката се съствя окончателен документ за плащане, който ще Ви бъде изпратен на посочената от Вас електронна поща. 

13. Поръчките на НЕрегистрирани клиенти се изпращат само след потвърждение  по телефон . Наш служител ще се свърже с Вас след като подготвим поръчката Ви! 

За подробна информация относно цени и допълнителни услуги свързани с доставката: тел. 00359 899 988 971 e-mail: bpmariposa@gmail.com

14. Работно време : от понеделник до петък от 9:00 до 17:00часа; Събота: от 10:00 до 17:00часа

 

ДЕФИНИЦИИ

"ПРОДАВАЧ" е търговец, който продава свои стоки чрез електронния магазин biju-planet.com. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

"ПОТРЕБИТЕЛ" e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронният магазин стоки.

"ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН" e интернет сайтът biju-planet.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

Създаването и поддържането на онлайн магазинът biju-planet.com е отговорност на "Бижута Планет Марипоса" ЕООД. " Бижута Планет Марипоса" ЕООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на електронния магазин biju-planet.com, както и начините на достъп до него.

"ПОРЪЧКА" е всяка направена от Потребител заявка за покупка на една или повече конкретна стока (артикул) чрез електронния магазин. Поръчката може да бъде със статус "одобрена", когато е окончателно потвърдена по e-mail или телефон от Потребителя. Поръчката може да бъде със статус "непотвърдена", когато е получена от "Бижута Планет Марипоса" ЕООД по e-mail, но не е окончателно потвърдена.

"ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА" е сключеният от разстояние чрез biju-planet.com договор за покупко-продажба на стока между "Бижута Планет Марипоса" ЕООД и Потребител.

"КУРИЕР" е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

"БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ" са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на biju-planet.com, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

 

Разглеждането на електронният магазин biju-planet.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

За да се пазарува от електронният магазин biju-planet.com, е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, e-mail, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на магазина.

Потребителят трябва да посочи e-mail и парола, лични данни и адрес/и за доставка.

"Бижута Планет Марипоса" ЕООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД). "Бижута Планет Марипоса" ЕООД има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин. "Бижута Планет Марипоса" ЕООД се задължава да опазва в тайна личните данни на своите клиенти, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица.

В електронния магазин biju-planet.com на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на biju-planet.com да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока. 

Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

Всеки регистриран потребител притежава виртуална "пазарска кошница". Потребителят може да добавя желани продукти, чрез натискане на бутон "В кошницата”. Потребителят може да разглежда съдържанието на кошницата, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае.

 

ПОРЪЧКА НА СТОКИ

 

За да се направи поръчка до електронния магазин biju-planet.com, Потребителят трябва да посочи:

  • валиден адрес на своя електронна поща

  • вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране

  • вярно попълнени данни за контакт - две имена, телефон

Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на бутона "Плащане", който се появява, след като първо е избран поне един продукт, чрез бутона "В кошницата".

При направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката на посочените от него e-mail адрес, като в потвърждението се посочва номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.

В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел), поръчката може да бъде анулирана.

Поръчки в електронния магазин biju-planet.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Всички поръчки, направени до 16:00 ч., се обработват и изпращат същия ден.

Всички поръчки, направено след 16:00 ч., обикновено се обработват на следващия работен ден.

Поръчки, получени без конкретни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират поради невъзможност да бъдат изпълнени. Такива поръчки получават статус "ОТХВЪРЛЕНА".

Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

Отказ може да се направи по телефона. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: двете си имена, с които е регистриран в сайта, потребителското си име в сайта biju-planet.com, цената на поръчката, както и номера на направената поръчка.

 

ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

 

След като в biju-planet.com постъпи поръчка от Потребител, автоматизиеаната система на електронния магазин уведомява Потребителя с e-mail за успешно приетата поръчка.

Доставка се прави само на успешно приети поръчки.

Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официално празници.

Обикновена доставка - в срок до 4 (четири) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

"Бижута Планет Марипоса" ЕООД използва за доставки куриерска фирма ЕКОНТ ЕКСПРЕС, като обичайните часове за доставка са от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на ЕКОНТ в съответния град.

Цените за доставка са описани в страницата на всеки продукт в графата "Доставка и Плащане".

За поръчки със стойност под 10.00 лв доставката не включва преглед. Въпреки това фирмата подържа рекламации за дефектни стоки и поема отговорност ако изпрати такива.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на "ЕКОНТ" да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

 

ПЛАЩАНЕ

 

Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по два начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

С "наложен платеж" - плащане в брой на куриера при доставката.

По банков път.

 

ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

 

Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 3 дни от получаване на стоката.

Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява изцяло платената сума по посочена от него банкова сметка в срок до 15 (петнадесет) дни от упражняването по e-mail на правото на отказ от договора. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по изрезчение първо, отказът от договора не произвежда действие.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договоренто между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

  • производствени дефекти на стоката;

  • констатирани липси на части от стоката;

  • несъответствие с обявения размер;

  • повреда на стоката при транспортирането.

Рекламацията може да се предяви пред "Бижута Планет Марипоса" ЕООД на посоченият e-mail office@ biju-planet.com, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в тридневният срок.

При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените - или Потребителят поплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

  • Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана).

  • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

  • Запазена оригинална опаковка и етикет.

Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адреса, посочени върху стоковата разписка, която Потребителят е получил с поръчката.

При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане единствено с куриерска фирма "ЕКОНТ ЕКСПРЕС".

В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерска фирма "ЕКОНТ ЕКСПРЕС", то той трябва да се свърже с Продавача по телефона.

 

УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Цялата информация, публикувана в сайта biju-planet.com, е собственост на " Бижута Планет Марипоса" ЕООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин biju-planet.com.

Забранява се копирането на текстове от biju-planet.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на "Бижута Планет Марипоса" ЕООД или да се цитира източника, като се постави следният текст: "Източник: biju-planet.com, като biju-planet.com следва да бъде линк към http://biju-planet.com/

ОТГОВОРНОСТ

Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи "Бижута Планет Марипоса" ЕООД.

"Бижута Планет Марипоса" ЕООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

 

БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

 

Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от "Бижута Планет Марипоса" ЕООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време, чрез използването на специално направената интернет връзка, която се съдържа във всяка брошура и/или известие - бутона "отписване", или чрез свързване с "Бижута Планет Марипоса" ЕООД на посочения e-mail адрес office@ biju-planet.com с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, се счита, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

"Бижута Планет Марипоса" ЕООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

"Бижута Планет Марипоса" ЕООД включва в брошурите и/или известията само рекламна информация отнасяща се до продавани в магазина стоки.

 

ОБРАТНА ВРЪЗКА

 

Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с "Бижута Планет Марипоса" ЕООД, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация. Освен на посоченият e-mail адрес: bpmariposa@gmail.com , връзка може да се осъществи на следният телефон: 00359 899 988 971.

"Бижута Планет Марипоса" ЕООД е аминистратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.


телефони за връзка:

Управител: +359 899 988 971 Vivacom, Viber, Watsup

Магазин +359 876 209 886 Vivacom, Viber, Watsup 

Склад +359 877 905 705 Vivacom , Viber, Watsup